asd asdsa f
Uncategorized

30 Mei Traditiegetrouw in een Oud-Hollands landschap

0 35

In de Oud-Hollandse sfeer van het Openlucht museum en met winderig Hollands weer waren op 30 mei alle immigranten van alle windstreken uitgenodigd. Het motto: “Nieuwe buren, verhalen van immigranten”. Want mensen komen-gaan, maar maken onlosmakelijk deel uit van onze geschiedenis, ook vanwege invloeden via de muziek. Vandaar dat de vereniging van muzikanten een muziek festijn organiseerde en de Vaders Actief muziekgroep “Vatan” niet ontbreken kon!

Verslag van muziekgroep Vatan “muziek in klank en kleur”.

Na flink geoefend te hebben, kwamen we aan bij het openluchtmuseum waar we verschillende groepen zagen rond lopen, zoals: een majorette-, dans- en muziekgroep. De zenuwen liepen erg hoog bij ons op zeker op dat moment, want het was voor ons ook echt de eerste keer dat we meededen met zo een festijn. Er was voor ons speciaal een tent opgezet waar we onze installatie konden plaatsen en na het klaarzetten zijn we gelijk begonnen met muziek spelen. Er kwamen heel veel bezoekers kijken en de meeste namen foto’s en beelden van ons op en waren tevreden over onze muziek. Een dame van Nederlandse afkomst vroeg ons of wij ritmische dansmuziek wilde spelen waarop zij zou dansen. Zo gezegd, zo gedaan. Het was echt reuze!!!! Jammer genoeg viel het weer wat tegen. Het was een regenachtige dag, maar ja wij zaten gelukkig droog. Na afloop hebben we samen met de Vaders Actiefgroep nog een rit met de openluchttram gemaakt. En later, uitgerust van deze actieve dag, lazen we in de krant “dat er voor het eerst ook een muziekgroep bestaande uit Turkse immigranten deelnam aan zo een festijn”, dat waren wij dus, muziekgroep Vatan, COOL!!!!!! Vaders Actief, bedankt. Hopelijk zal dit zich in de toekomst uitbreiden.

Murat, Ahmet, Tayfun en Yasin”

About the author / 

Rob van Sprang

Leave a Reply