asd asdsa f
Uncategorized

De mooiste dag van je leven……

0 71

De dag waarop je vader werd, dat zullen veel vaders beamen. Toch blijkt uit veel studie dat vaders niet zoveel hebben met Vaderdag, behalve dan dat zij -na het traditionele ontbijt- vaak in gezinsverband iets leuks doen. Wij van Vaders Actief, www.vaders-actief.nl, vonden dit raar, zoomde in en doen voor Vaderdag 19 juni 2011 een oproep aan vaders in Arnhem!

Oorsprong Vaderdag! Exact 101 jaar geleden -19 juni 1910- werd de 1e officiële Vaderdag gevierd in de VS, omdat ene Sanora -toen zij zelf reeds volwassen was- haar vader wilde laten weten hoe belangrijk hij voor haar was. In haar ogen was hij een moedige, onzelfzuchtige en liefhebbende man en zij realiseerde zich hoe zwaar hij het als weduwenaar moest hebben gehad met 6 opgroeiende kinderen.

Vaderdag is dus begonnen als ode en dankwoord aan een onzelfzuchtige vader! Een vader die er zelf niet om vroeg. Je zou dus kunnen zeggen dat vaders juist daarom zeggen niet zoveel met Vaderdag te hebben. Je vraagt namelijk niet om eer of erkenning als je onzelfzuchtig bent! Terugkijkend is de Vaders Actief groep daarom waarschijnlijk ook ontstaan tijdens het organiseren van Moederdag en worstelden we sindsdien een beetje met de vraag: “Wat gaan we doen op Vaderdag?” NU zijn we er echter uit! Het wordt een Lucht-Kussen-Feest.

“Verspreid over Sonsbeek overal luchtkussens van voetbalveld tot boxring! Een echte dag voor hele gezin onder het motto: “samen leven, is samen springen”. Springen vinden alle kinderen leuk! Springen bekent geen kleur en biedt de ouders ruimte voor het proeven van een hapje, luisteren naar muziek en het maken van een kletspraatje … Sociale cohesie onder Arnhemmers welke we hopen uit te delen, want iedere sprong is straks …€ waard voor een goed doel..”.

Zaterdag 26 maart gaan we hieraan van 18.30 in de Symfonie Valckenierstraat 1 verder invulling geven. Zie ter inspiratie www.arnhem-duurzaam.nl/luchtkussenfeest.nl!
Vaders!

Doe mee..

About the author / 

Rob van Sprang

Leave a Reply