asd asdsa f
Uncategorized

Moederdag in het Arnhemse Broek

0 62

Na meer dan 1000 bezoekers, 500 broodjes Köfte en een leeg verkochte plantjeskraam kijkt de organisatie elkaar aan en volgt er een gezamenlijk: “Pffff, …. dat was weer gezellig! Volgend jaar …?” Zonder deze vraag echt te beantwoorden is wel duidelijk dat zo’n Moederdag voor herhaling vatbaar is. Vooral dankzij initiatieven van bewoners die erdoor ontstaan en de gezamenlijke inspanning van Vaders en kinderen voor Moeders.

We doen dit voor het derde opeenvolgende jaar. Echter, ieder jaar zorgen we weer voor iets extra’s, een verrassing! Dit jaar was dit: 1. De Yurt op het midden van het plein en vooral ook de opbouw van de Yurt. Een team van 7 vaders was actief! Maar ook in de Yurt. Hier werd later, naast allerlei interessante workshops door mensen met groene vingers van EcoVrede, schitterend gespeeld op een zelfgemaakte harp door –zo wordt hij genoemd- de gevederde aap. En 2. Een Moederdagliedje speciaal geschreven voor deze dag en gezongen door onze Voice in ’t Broek Sevval Kayhan. Zij gaf door de tekst en met haar mooie stem Moederdag 2011 één kleur, zie voor een korte impressie haar Moederdag videoclip 2011 .

Verder waren er natuurlijk de inmiddels traditionele ingrediënten van de Moederdag Matjes Markt: de Hallal barbecue, muziek vanaf verschillende plaatsen in de wijk, de plantjes- en rommelmarkt, zelfgemaakte koekjes en hapjes –van gebakken maïs tot Künefe-, een springkussen en de Moederdag Bingo waar Orhan en familie vreemd genoeg alle prijzen wonnen. Als God het wil; Inshallah, ze zullen het wel verdient hebben ….

Met dank aan onze sponsors: De Arnhemse Taxi Service, Chico’s Place, Atlas, Vrouwencentrum EVA, Drukkerij Dogan en Wijkplatform het Arnhemse Broek. Een verslag van de Moederdag Matjes Markt, Vaders Actief!

About the author / 

Rob van Sprang

Leave a Reply