asd asdsa f
Uncategorized

Genomineerd voor de Compassie Prijs

1 56

Voor wie de Compassie Prijs niet kent, het is een internationale prijs waar Karen Armstrong de eerste aanzet toe heeft gegeven. Het wordt ook wel ‘het charter for compassion’ genoemd. Verbroedering is hierbij altijd het kernwoord en 2012 ook sport, want dat is dit jaar het thema. Hiervoor is gekozen omdat sport –in de meeste gevallen- een goed evenwicht tussen fysiek en geestelijk welzijn teweeg brengt en vanwege het gegeven dat het dit jaar een Olympisch jaar is.

Kortom, het is best bijzonder dat de Vaders Actief samen met Stichting Ezelshoren is uitverkozen, omdat zij naast sporten eigenlijk zo veel meer doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Luchtkussenfeest, de Moederdag Matjes Markt en de Tafel over opvoeden. Maar wat natuurlijk een onzichtbare rode draad is, dat is oorzaak en gevolg -van het één komt ander- we hadden deze activiteiten nooit voor elkaar gekregen als we elkaar niet eerst hadden leren kennen. En ja daar is -zeker bij doeners- sporten een uitstekend middel voor.

5 April is de uitreiking in het Mozeshuis te Amsterdam, zie voor meer informatie en con collega’s de website van het Mozeshuis.

About the author / 

Rob van Sprang

1 Comment

  1. Amsterdam FM 1 April 2012 at 11:22 000000000000Sun, 01 Apr 2012 11:22:05 +0000 - 

    Graag interview hierover. Bel maandag svp rond 11uur op 6262110 Erik Slangen, eindredacteur.

Leave a Reply